Arkivet 2009

11/9 - Oj...vars tog sommaren vägen?

Vi har fått tillökning här i familjen. D Gosse, lurvig, svart med vit haklapp. Han var bara 5 veckor när han anlände (moderslös och riskerade avlivning), så det blev till och nappa med flaska ett antal veckor. Passade bra då min gammelkatt (18 år)slutade sina dagar i höstas och min andra katt blev ensam. Nu får han leka fosterfar och tappa några kilo (BEHÖVS!). Liten på bushumör!!!!

BUSIG!!

Man har ju inte riktigt hunnit med sidan, men nu har jag äntligen börjat uppdatera. Inte hjälpte det heller att jag sparade ALLA de nya bilderna i fel format och fick göra om alltsammans! Ibland blir man RIKTIGT trött på sig själv...SUCKA

I år har jag fått massor av frö från mina plantor. Har satt dem så fort de mognat och inte som förut väntat till våren. De gror bättre ju snabbare de kommer i jord och mååånga plantor blir det!!:-D Ehhhh...hoppas det blir 20 grader hela vintern, för jag har ABSOLUT INTE plats för alla härinne. Blir morsans garage som förvaring oxå... (bävar)

Några av småplantorna...

Har äntligen fått en av mina egna pellar att blomma, frösådd våren 2007. Den återfinnes under bildsidan som Nr 605. Blev fin, men ska den vara så "segblommande" så vete katten om den är värd att spara....2 år!

Den som jag sådde i våras (bidde ju bara en) visar ingen knopp ännu. Får vänta tills nästa sommar om den överlever vintern, men egensådda plantor brukar dock vara lätta att övervintra som tur är. Hoppas alla har haft en fin sommar, trots regn och blåst iaf.

Ingen regnbåge utan regn

7/6 - Årets utställning i Kärrasand

Så var det äntligen dax för en tur till Urshult i Småland. Vädret var inte det bästa, bitande kallt men vi slapp iaf regn. Det kändes inte som om utställningen var lika stor som ifjol men räckte gott till för att dyka ner med nunan botanisera iaf. Ehh...jag skulle jue egentligen inte ha några...men äsch...det bidde 6 stycken trots allt och 2 st var sorter som redan haft och som finns bild på. De andra som inhandlades var P.x Islington peppermint, Patons Unique, Linnea Andrea och Arvet(syn. Dala, Norrland, Tierpspelargon). Tierpspellan har jag haft, men det var innan jag gjorde hemsidan, så henne har jag ingen bild på...ännu... men bilder kommer....

Övriga foton på utställningen kommer här nedan. Lite suddigt blev det ibland p.g.a av stelfrusna händer...

Årets utställningsbord med visningsexemplar

Stefan Lövgren som bl a sålde av sin egna förädling Steffens Lina

Stefan Lövgrens egna lilla utställning

Karin Lundh Hansen (Karins Växtverk) och bakom Kjell Pettersson med fru från (Blomsterglädjen)

Är det sådana blommor du gillar mamma??

Odensjös pelargoner drog köpare som vanligt

Maria-Pilar Herraiz (Pelargonmuseum med Nationalsamling) plockar fram sticklingar

Intresset var gott men visst behöver man en break när man är 3 år. Härligt att kasta lite sten vid sjön Åsnen

25/5 - Nuuu måste frostrisken vara över... väl!?

Jag blir totalt igenväxt här. Blommorna måste ut! Jag har visserligen satt ut några i det lilla växthuset jag har på balkongen, men härinne är fullt ändå...huedamig De behöver komma ut, inte bara för trängselns skull, men plantorna blir så mycket finare utomhus. Flertalet har oxå gått upp i blom och nya bilder har satts in under bildsidan.

Skönt är det iaf, att sommaren är på gång. Hoppas att pollen!$#%!! försvinner snart oxå. Jag har snuvat ordentligt i år ATHJOOOOOOO! Förresten det är snart dax för en vända till en utställning :-D...ja inte för att jag har plats för några nya prexis, men bara titta...pytteliiite...

24/3 - Visst är det härligt med VÅR...ehhh..vinter?!

Jaha... å så vaknar man upp på morgonen med 7 cm snö utanför knuten!!! Snälla, snälla, snälla ....låt det vara det sista bakslaget...

24/3 2009...IS på rutan??!!! URRK!!

Nu till någonting trevligare... min lille frösatte har växt till sig lite. Jag trodde i en början att denna skulle bli brokbladig, men den bidde 'bara' ljusare grön. Ska bli så spännande och se vad det blir av denna. Moder är Hills of Snow och Fader är Occold Volcano. Lik far??? Tyvärr så blev det bara den i år...eller nja, det kom upp en till. Den var dessvärre dödsdömd från början för den var helt vit, d.v.s helt klorofyllös.

:-)

Jag har hunnit med en vända till Blomsterlandet oxå. De har pelargonveckor 16/3 - 29/3, men jag hittade inget speciellt kul... jo förresten jag köpte en doftpelargon, Orange Fizz. Fräcka blad och så luktar den citron/apelsin.

Man märker att det blir ljusare ute iaf. Mina sticklingar växer på sig bra och de som är satta i vatten bildar rötter fint. Jag har plockat sticklingar på bl. a Mårbackan i omgångar, så nu har jag 9 plantor till snart. Den växte sig hög i vinter och de första fyra skotten togs i topparna högt upp, sedan fick den vila och sätta nytillväxt och så skar jag av nästa omgång. De senare sticklingarna har cirka 3 tillväxter var, så de blir grenade och fina.

Förutom att pellarna växer så...ehhh... notera nu att jag viskar, med tanke på eventuella svartsjuka pellar...."hoyorna växer så de knakar de oxå"..schhhh... *harklar* B-)

9/3 - Det spirar!

Det börjar bl.a bli trångt i burspråket i köket. Aktion akuträddning var effektiv på de sista stackarna. Dessutom så har jag nu hunnit inhandla en del nya oxå. :-D

Nu springer man omkring här varje dag och går igenom dem en och en, för att se om de möjligen växt en millimeter eller så. Gäller att andas på dem lite extra nurå genom att prata så de mår bra...om man inte kommer på något att säga kan man ju alltid vissla...:-> Jag begriper inte varför ungarna flyr när jag börjar prata OM mina blommor och tjoar att man är en fanatisk, galen och bör söka hjälp...konstigt B-)

SPIIIIIRAR!

19/2 - Aktion akuträddning!

Nu gäller det att rädda det som räddas kan!. Ryckt upp ledsna plantor och skakat av all gammal jord. Sköljde dem under vatten (diskade t.o.m av med diskborste!) och klippte bort alla döda smårötter tills jag såg frisk ved, sparade några kraftigare rötter (kring 1 mm och större). Sedan doppade jag i Pyrex och satte ner dem i vatten i väntan på nya rötter. Såg även till att byta vatten OFTA!!

Förstår fortfarande varför blommorna inte klarat vintern. Har inte hittat en endaste rotlus eller annan eländig ohyra...märkligt! Plantorna gillade iaf tydligen behandlingen och några nya rötter tittar fram... ;-)

:-)

8/2 - Nytt år och pelargonfattig!!

Hoppas ni ursäktar den sena uppdateringen av sidan. Har legat sjuk i snart 3 veckor i förkylning. Dessförinnan 1 vecka med ryggskott! Tacka vet ja drickan RedBull...har druckit 1 sådan om dagen i 3 dagar nu och äntligen ser det ut som att snuvan ger sig.

Till råga på detta har pelargondöden slagit till hårt! Usch och fy... :'( 2/3 av beståndet är borta!! De som ser bäst ut är i alla fall de som jag satte i hemmagjorda självvattande krukor (cremefraiche burkar) jag hittade på 2008. Hann inte prova mina nyinköpta från Livley Living, de gick istället åt till hoyorna. *harklar* Kanske min nya samlarmani för dessa gjorde att fler pellar dog än vanligt?? Hmmm...kan blommor bli svartsjuka??? :-S Huvudsaken är att de jag är mest rädd om har klarat sig.

Men VIIILKEN början på detta året, men det kan ju inte bli annat än bättre nu iaf... HOPPAS jag....eller? Något positivt är trots allt att ETT av mina frön grott hittills och att jag hunnit beställa lite nytt från nätet. Fortsätter även att kika på fler att inhandla i väntan på diverse vår och sommarutflykter till inköpsställen och utställningar. Återkommer med uppdateringar om inköpta pelargoner.

Helt otroligt att en sådan liiiiten kan glädja en sååå mycket...och kanske det blir en brokbladig??

En liiiiten en...


Tillbaka till Arkivsidan