Aktuellt 2024

20/5 - Dahliabebisar

Vilket härligt väder vi haft här hela maj i söder. Hoppas värmen håller i sig och det gör inget om det regnar bara det är varmt!

Ifjol provade jag pollinera mellan dahliorna. Den som fick flest frön var kaktusdahlian Purple Gem och den enkelblommande Happy Single Flame. Jag har några småttingar på g. Vi får se vad det blir av dem. De kan bli alldeles u n d e r b a r a, men de kan även bli rena katastrofen

Lite kul med dahlior är att de är octoploida, d.v.s de har 8 kromosomsets (de flesta plantor har 2 precis som vi), dessutom har de omflyttningsbara DNA-segment vilket medför att det finns så många varianter idag.

Purple Gem

Happy Single Flame

Några av mina nya bebisar

9/4 - Tokmorsan

"-Mamma du är tokig" Fick jag höra häromdagen, det i samma andetag som jag tänkte detsamma om mig själv. Nu har jag nämligen köpt på mig 22 dahlior utöver de jag redan har och som jag förgror. Plus liljor från Lidl och ranunklar online. Alla ytor inomhus är fulla

Fixat pallkragar, kopparväv och murbrukspannar (billigare än blomurnor). Kört skottkärror med jord från gamla komposten till pallkragar och övrig trädgård. Satt typ 200 frön av diverse blommor som jag ska ha som snitt tillsammans med dahliorna i sommar. Blommor som jag i nuläget inte har rabatter till, så jag ska gräva upp nya i gräsmattan. Detta med en kropp som inte vill lika mycket som min skalle. Jaja...blir nog bra tillslut..

Nojjan på snittblommor fick jag i fjol. Plockade in nya buketter varje vecka, Vilket ögongodis.