Arkivet 2010

12/8 - Enkel eller halvdubbel?????

Nu har ytterligare en av mina slagit ut. Den är egentligen inget speciellt med henne...eller ja...bladen och växtsättet är väldans trevliga. Det roliga är att flertalet av blommorna i klasen har 5 kronblad d.v.s den är enkelblommande...bra...fine... men sedan på andra sidan klasen finns blommor med 6-7 stycken kronblad...dvs halvdubbel!Rätt skoj faktiskt... :D

Fem kronblad...ok...

Fem kronblad

Å så vänder vi på klasen. Sex å sju kronblad....ehhhh...OKEEEYYY :-O

Sex kronblad

På tal om egna pelargoner så har jag lagt ut min egna Swingtown Sopheia på Tradera. Det vore kul om någon kunde hjälpa mig bevara denna, hon är så snygg jueee....visst? Hon är mycket dubbel och det är svårt att definera färgen, rosa med en tint av orange.

Egen 603

Förresten så finns det fler egna pellar som gör mig tokig just nu...de slår ju ALDRIG ut sina knoppar å jag dör av nyfikenhet! Jag väntar å väntar...står med förstoringsglas här jueeee! 3 gyllenbladiga, troligtvis dvärgar och en ännu mindre pytte med små mörka blad. Fast den får nog oxå hamna under dvärg. Återstår att se hur stor den blir. En ny gyllenblad infälld i bilden nedan.

Nya pellar med blommor på G

10/8 - Ytterligare några blombilder...

Det blev några stjärnor och zonaler inlagda idag. I år har jag äntligen fått tag i den riktiga 'Eureka'. Detta då jag lyckats kontakta Gunilla Hagelin Nilsson(förädlaren) och bytt till mig denna skönhet. Blommorna formar en stor fluffig boll när plantan vuxit till sig lite. Min är lite liten ännu så bilden jag lagt in, gör inte denna sorten rättvisa tyvärr. 8)

Måste bara visa en bild på min mors blommande röda kungskaktus (Nopalxochia ackermannii) som jag tog idag...ja bilden inte blomman....;-P

Den har hon haft så länge jag kan minnas, men hon sticklar om till nya plantor ibland. Hon förvarar den i rumstemperatur i en mörk gillestuga om vintern och så hängs den ut till sommaren där den får morgonsol. Visst är det en härlig blomsterprakt!?

Nice!

8/8 - Nya blombilder...

Det tar lite tid att få in bilderna i år, inte bara för en kall juni men kameran vill inte som jag vill heller....alllllssss! :@ Får försöka så gott det går. Det är knoppar på G i flera av mina egna oxå! SPÄNNANDE! Återkommer naturligtvis med dessa när de slagit ut. Känns dock som att de tar myyycket längre tid på sig än de andra....eller det beror kanske bara på min nyfikenhet...*Skratt*

Två stjärnpellar (äggskal) fick jag fram ifjol som gått upp i blom nu. Den ena är dock alldeles för lik mammsingen för att fotas. Den andra(901) har jag dock lagt in under "egna" på bildsidan. Den har mkt smalare kronblad och blir snyggare fläckad än mor sin...hmmm...undrar om pappan var Alvestone?? Nu är bilden på Snowbright (moder) inte riktigt bra. Fotade den innan den fått nog med sol så den har inte utvecklat sina rosa fläckar riktigt, men det blir iaf mindre än på 901:an.

Sedan har jag fått blomma på Gunilla Hagelins fingerpella å micromini 'Ninjas Lilla Knytt' oxå. Herregud så söt och liten hon är! Sonen undrade vad jag skulle med den lilla plantan till...PÖHHH...Mamma blev stött! :-O Den är ju sötast i samlingen juuuueeee! 8)

11/7 - Nähä...

Det bidde inget besök till pellisutställningen vid Hovdala slott HELLER! Jag lyckades pricka in en halsfluss...ja ni läste rätt...HALSFLUSS, lagom till denna helgen. :'( Att insjukna i detta är vanligtvis INTE mysigt, än värre då det är några av sommarens hetaste dagar. Hmmm...var det kanske jag som värmde upp luften med mina 39 grader!?? ;P 8-)

Jag har iaf lagt in EN ynka ny bild på Ungarisk appleblossom på bildsidan. Pelargonerna har ju inte fått värme och börjat växa förrens nu, så blomningen dröjer en aning. Har dock lite knoppar på gång, även i egna sorterna *GnuggarHänderna*... :D Jag återkommer med fler bilder inom kort.

17/6 - Apropå utställningar...

Det blev inget besök till pellisutställningen i Kärrasand i år. Vi hade en son som tog examen och sedan hann man lixom inte med detta. Eller ähhh....jag får erkänna...jag glömde bort datumet. -.- Tror jag ska ta mig till Hovdala slott den 10/7 eller 11/7 i stället. Har aldrig besökt denna utställning tidigare så det kan bli intressant.:-)

Nu har jag uppdaterat sidan med lite nya pellar och bilder. Jag har även trimmat några av de äldre...ja bilder alltså. Hmmmm...tänk om man hade haft en riktig kamera istället *drömmer* En Canon PowerShot SX1 IS hade inte varit dumt....inte dumt alls. Får forstätta med min kameramobil så länge tills jag vunnit på lotto *HOST!*

Nu ska jag klaga på vädret igen (tycker inte jag gör annat) men liiiiiite mer värme hade ju inte skadat! Pelargonerna har ju stannat i växten jue! :@ De enda som trivs är de hoyor som gillar lite kallare klimat. De växer på bra ute. Jooo...jag har dessa på balkongen oxå... Å så måste jag berätta...jag har hittat ett blomanlag(pedunkel) på min Hoya thailandica IML 1493 (som står inne)...YEESSS!!! Skönt...sådant väger upp... eller ska jag säga värmer upp en..*S*

Inga blommor ännu på mina frösådda pellar, så jag får återkomma med detta.

Ha nu så trevligt allesammans å och Gla midsommar!

MUMS!

12/5 - Oj.. nästan 4 månader sedan senaste uppdatering!!!

Trots detta så når temperaturen knappt över 10 grader. I skrivande stund faktiskt hela 11 grader (oj så mycket) och ösregn...ehh..jippi :/ Nä nu ska vi sluta gnälla...Sååå bra att allt pollen regnar bort *harklar*
Nu har jag iaf tagit mig i kragen och lagt in 18st nya pellar med beskrivning på bildsidan. Jag kommer att uppdatera med bilder så fort blommorna kommer fram och slår ut.

Jag vill gärna dela med mig av ett litet tips... När man har beställt rotade sticklingar och varit och hämtat dessa på posten, kan dessa ibland vara lite hängiga, så jag gör ett litet hål i påsen som sitter på rotklumpen. Sedan sätter jag dessa i en skål och fyller på med några cm vatten. Där får de sedan dra, tills de ser lite lyckligare ut, innan jag planterar dem. Kan ta någon timme till ett dygn.

Några av beställda sticklingar 2010...

Några av årets skörd

Sätt i skål och fyll på med vatten...

Mums med vatten...

Kolla så att vatten sugs upp om rotklumpen är torr...

Nu är mina egna framtagna bebisar omplanterade och har börjat växa på bra. Hela fönstret fullt...:3

Några som jag mest är förväntansfull över är mina "Milden" bebisar. Frömoder är äggskalspellan Milden och denna pollinerade jag hej vilt med många olika "pappor". Det kan man nästan se på bebisarna. Inte en som är lik den andra. Notera att minst 2st blir riktiga gyllenblad. Hoppas det blir lite fläckar på någon av blommorna oxå. Jisses sååå nyfiken jag ÄR! =D

26/1 - Nu förtränger vi att en snöstorm är på väg...

Nu ska jag dra ner persiennerna några dagar så jag slipper se att det kommer mer snö. Under tiden ska jag plantera om mina nya(hemmapollinerade) småplantor som lyckats komma upp. Det lär för övrigt bli väldigt tomt i fönstren här till våren, då ännu fler av de äldre pellarna dött i år jämfört med katastrofåret i fjol. :'(

Tyvärr så beror årets massdöd på att jag varit lite slö och inte har sett till dem ordentligt. Jag har nu satt några på min egna specialakuträddningsbehandling(jisses vilket långt ord..HAHA), se receptet på denna under aktuellt 2009.

Tur att det blev rätt många bebisar iaf...:-D Nu hoppas vi att SMHI har fel och att all snö smälter, fåglarna börjar sjunga och värmen stiger till miiiinst 10 grader!


Tillbaka till Arkivsidan